Pages

fredag 30 augusti 2013

Klippt och klistrat en bragbook

Här är ännu ett album som jag knåpat ihop under min ledighet. Skolan börjar snart igen (sista året!) så det gäller att passa på nu. Har även producerat en mängd julkort i förebyggande syfte. Det blir alltid stressigt runt jul och då ska man ju hinna med allt annat! Bäst att vara förutseende.
Detta album kallas för "bragbook", skrytbok.
Klicka på bilderna så blir de större.

Framsidan. Tyckte det randiga papperet var så fint. Det täcker även hela baksidan och ryggen på boken. (Pärmen är utskuren ur en kartong och klädd med scrapbookingpapper.)

När man öppnar ser det ut så här. Det är två stora tags som man kan plocka ur på varje sida. De är storleksanpassade för foton i klassisk storlek. 

Man kan vika upp sidorna utåt så finns det plats för ytterligare 4 bilder. (Man kan ju ha dubbla tags i om man vill ha ännu mer plats för bilder.)

Man kan även öppna sidorna inåt. Samma sak där, plats för mer foton.

Och här är högra sidan öppnad inåt.
 
Den här tror jag att jag ska ge bort i julklapp. Då kan mottagaren roa sig med att fylla den med bilder. Det är ju enkelt när man inte behöver beskära bilderna alls.
 
Önskar alla en trevlig fredag!

tisdag 27 augusti 2013

Bättre sent än aldrig

Det efterlängtade nätet har äntligen kommit upp på balkongen. Min händiga snickarpappa var här ett par dagar innan vigseln och hjälpte oss få det gjort. Kan knappt förstå hur vi klarat oss nästan hela sommaren utan att kunna spontanöppna balkongdörren! Har haft öppet varje dag sedan nätet kom upp. Det är otroligt skönt.

Katterna gillar det såklart. Ett helt nytt rum!

Bådas favoritplats är hörnet där man har utsikt åt två håll. Vi bär ut klösmöbeln så de kan spana ut över räcket.

Det gäller att ta platsen innan någon annan gör det.
 
Det händer ju inte lika mycket utanför fönstren här som där vi bodde innan. Det finns dock en hel del träd nedanför balkongen så det kommer ju en del fåglar och det är ju spännande.
Eftersom vi inte använt balkongen så flitigt i sommar som vi hade tänkt så blev det inga stora blomplanteringar. Det är tråkigt förstås, men frön finns det till nästa tillfälle. Har de fina lyktorna (som syns ovan på första bilden) att dekorera med tills vidare. Är bara så nöjd över att innätningen äntligen blivit av!
 

måndag 26 augusti 2013

Minialbum av ett cardstock

Här är det väldigt ledigt. Har varit otroligt lat de senaste två veckorna. Har grejer som ska målas men i all min ledig- och lathet har jag inte orkat ta tag i det. Dock har jag de senaste dagarna unnat mig själv lite genom att spenderar massor av tid vid pysselbordet. Det har blivit några alster. Här kommer det första, ett litet minialbum som är vikt i ett stycke av ett enda cardstock.

Framsida.

Första sidan. Plats för anteckningar och/eller små foton.

Mer fotoplats.

Andra uppslaget.

Små utdragbara tags. Knapparna i albumet är de jag fick från mormors stora knappsamling.

Tredje och sista uppslaget.

Ett litet miniblädderblock för småfoton eller annat.

Lösa tags för foton.
 
Jag har ju samlat på mig en stor mängd pysselmaterial som jag nu försöker använda upp. Det blir lätt att det bara ligger och inte används och det är ju onödigt. Det tar ju upp ganska mycket plats. Nu har pysslet legat framme ett par dagar så jag bara kan sätta mig när andan faller på och klippa och klistra så papperen yr. Det är bra. Tycker själv att det börjar sjunka undan lite i materialberget.
 
Önskar alla en trevlig start på veckan!

söndag 4 augusti 2013

Bröllopstårta

Den 3/8 2013 gifte jag och D oss och naturligtvis skulle tårtan gå i våra favoritfärger: lila och grönt.

Diverse grejer behövs till ett bakprojekt av denna kaliber, ergo alla grejer i bakgrunden.

Tårta skapas: Jag håller penseln i högsta hugg och fäster blommor med vatten där bakom toppenlagret.
Eftersom jag såklart skulle ha lila på mig så målade jag om tårtdekoren.

Inuti dolde sig chokladbotten fylld med maraboufluff och en smaskig jordgubb- och vaniljmousse.
Vi hade en väldigt fin dag och tur med vädret (men varmt var det).

Önskar alla en trevlig början på nya veckan!