Pages

fredag 24 januari 2014

Bröllopsalbum

I höstas pysslade jag ihop detta (tjocka) album. Det är numera fyllt av bilder från vår bröllopsdag. Först trodde jag att jag aldrig skulle lyckas fylla det, men tji fick jag. Det blev nästan trångt, trots plats för över 60 bilder.

Har använt kartong till pärmen och C5-kuvert till sidorna. Härligt cardstock i bruna toner från Kaisercraft, "Timeless Classics", och Prima Marketing, "Script".

Framsidan. Underbart papper från Kaisercraft.

Första uppslaget. I alla sidor finns som vanligt stora tags med plats för stora foton (eller 2 foton i normalstorlek).

Lite dekorationer.

Man kan öppna upp på vänstersidan, som en minibok, och hitta plats för två foton.
Ett dekorerat C6-kuvert med plats för foto på baksidan...

... och möjlighet till förvaring av foton eller andra minnessaker. Just nu ligger däri ett spetsbans som var virat runt brudbuketten.
Högersidan kan...

... öppnas. Här finns 3 fickor med plats för foton i olika storlekar.

Även nästa sida kan öppnas.

Här finns en ficka med tags och plats för flera foton.
På högersidan finns ett svävande vattenfall med 7 flikar.

Vikt minibok på vänstersidan och en mapplikande konstruktion på höger.

Boken kan även öppnas och får då hela 10 sidor med plats för foton. 

Massor av tags och små kuvert med tags i.

Spännande sida som kan öppnas.

Inuti döljer sej 3 fickor med tags.

Ficka med tags och ett egengjort litet kuvert.

I högersidan finns en stor tag.

Sista sidan.

Den prickiga fliken kan öppnas och är dubbelsidig.

Baksidan. Underbart papper tycker jag.

Som tidigare nämnt gick det fint att fylla albumet med foton. Det var från början ganska tjockt och tjockare blev det. Har sparat lite plats för ytterligare foton som ska dyka upp från dagen. I nödfall får jag tillverka några fler tags och stoppa in.

Tyvärr tycker jag pappersutbudet kan vara lite tråkigt när man är ute och letar. Jag är inte så förtjust i rosa, vilket verkar vara en väldigt typisk färg för detta, och inte heller extremt färgglatt. (Åtminstone inte om det ska vara till mej själv.) En del roligt kan man hitta men jag tycker ofta att man då får jaga på så många olika ställen. Dessa 12x12 pads, tillsammans med en del annat, beställde jag faktiskt från England. Jag ville ha lite murriga och dovare färger och hittade inte det jag sökte på ett och samma ställe så jag bestämde helt sonika att jag ville beställa allt från ett och samma ställe för att göra det enkelt. Det funkade finfint och jag har använt upp rätt mycket av papperna jag beställde. Ofta kan man hitta mycket till ett lite lägre pris också om man kikar utanför Svea rikes gränser.


1 kommentar:

Monkan sa...

Oj, det var ett avancerat album! Och ja det är ju självklart, till en sån händelse måste man ju verkligen printa ut bilderna på papper, det skulle ju bli lite fel att bara sätta in minneskortet i albumet ;) Grattis så här lite i efterskott :) Kikade på dina fina möbelprojekt också, verkligen inspirerande.