Pages

torsdag 30 oktober 2014

Brev från tårtfabriken ...

Här i bloggen har det inte hänt mycket på ett bra tag. Har haft fullt upp med allt. Företaget, födelsedagar, namngivning och tentor.

En enklare tårta till mig och maken som båda fyllt 30.
Vit chokladfluff och jordgubbsmousse. Jag orkade inte greja med någon sockerpasta så det fick bli hederlig grädde på den bara.
 
Tårtbotten med fyllning. Vit chokladfluff och blåbärsmousse. 1/3.
 
Brorsonen skulle namnges och jag kunde inte säga nej när föräldrarna bad om tårtor inför ceremonin.
Det blev ett projekt som hette duga. Bakade 3 stora tårtor plus ett tåg med två vagnar. I tåget hittade barnen på namngivningen Ahlgrens bilarfluff och jordgubbsmousse.

Massor av tårta ...

Fick även uppdaget att göra en gästbok till namngivningen.

Stämplade ett W längst ner i hörnet på alla sidor. Tycke det var en rolig detalj.
Har inte använt min bind-it-all så mycket så den åkte fram till det här projektet.

Utöver det gigantiska tårtprojektet har det varit fullt upp som sagt. Innan detta hann jag pyssla ihop två tvillingalbum som jag ska lägga upp till försäljning. Ska visa upp dem här i helgen om jag hinner.

Mamma och syrran är på besök. De kom igår och planen var att göra vår traditionella ullaredsresa inför julen idag. Jag fick dock ett uppdrag igår med deadline idag så jag fick tyvärr stanna hemma. Tyckte inte att shopping var en ursäkt för att tacka nej till ett jobb så det fick allt bli kontoret idag.
Lite tråkigt är det så klart. Inte för att jag egentligen behöver så mycket utan mest för att det har varit tradition att vi åker till Ullared i god tid innan jul och fixar allt. Det har vi gjort de senaste ... 9 åren, tror jag bestämt. Det är på något sätt startskottet inför det kommande julmyset. Känns även snopet att mamma och syrran kom hit från Värmland och så följer jag inte med dem. Men det blir väl fler gånger. Ullared står kvar.

Nu blir det inga tårtor på ett tag. Ska försöka ta det lugnt i helgen. Det har varit lite mycket den senaste tiden så lite vila skulle sitta fint.

Önskar er alla en skön kväll!

2 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Med gud så mycket gott du bjuder på...även ögon godis ;))....
Svar på din fråga: dottern går sista året på Gymnasiet (gick om sista året för hon ändrade inriktning på utbildningen) och läser foto, media... på fritiden gör hon smycken och målar tavlor som hon fixar till av foton, sen gör hon även gratulations kort, allt säljer hon i en butik som hennes kusin äger...hon har även startat ett litet design företag, men har inte kommit igång riktigt med det ännu...
Trevlig helg!
Kram bia

Rosa i huset i vitt sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg
kram Rosa