Pages

onsdag 18 januari 2012

en hyllning till fikan

En caffe latte som jag gjorde när jag jobbade som barista. Jag hoppas ni ser nallebjörnen. (Ska finnas en bättre bild men jag hittar den inte. Vilse på hårddisken...)


Jag tänkte tillägna detta inlägg åt fikastunden. Detta heliga och mångfunktionella påfund som vi i Sverige är så galna i. =) Ni skulle inte tro att jag var riktigt klok om ni såg mej nu för jag traskar runt här hemma med en termosmugg. Jag vill ha mitt kaffe (läs: min mjölk med kaffe) jättevarm så jag har upptäckt att detta är det perfekta sättet att slippa värma kaffet igen ;)
Fika är en fin idé då den passar till allt; jobbpaus, dejt, bortskämningsritual, skvallerstund eller bara en mysig minut med mamma. Dessutom kan man baka något smarrigt att avnjuta till sitt kaffe. Jag älskar att baka, det är lite meditativt tycker jag. Nu blir det dock inte så mycket lyxande till kaffet eftersom jag och sambon hittade på det där med nyårslöftet som varar fram tills första april, men sen. Ja då ska jag baka. Kanske sånna här:

Dessa ljuvliga kakor med choklad och mintfyllning är perfekta till kaffe. Jag ska rota fram receptet så ska ni få det lite längre fram, ni måste prova dessa! Det blir dessutom jättemånga och de går fint att frysa om man sedan förvarar de tinade kakorna i kylen.

Cappuccino och morotskaka med mörk choklad och glasyr med färskost och vit choklad (man ska dock inte ta en så här stor bit för det är typ omöjligt att orka, den är galet mäktig).

2 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Du får flytta in hos oss;)
Då kan du baka dina goda kakor. Min man är en riktig sockergris.
Kram Anette

Anette sa...

Mums va mycke gott du visar ;) ja jag ser nallen.
Du har en utmaning att hämta hos mej om du vill;)
Kramen Anette