Pages

måndag 16 september 2013

Nytt album

Ja, nu har limmet och saxarna varit framme igen. Hittade ett paper stack bland alla mina papper som jag haft bra länge. Det är The Rockstar Stack  från Die Cut With A View. Jag tänkte att jag lika gärna kunde förvandla det till ett album hellre än att det skulle ligga på hög. Så här blev det:


Ska dekorera utsidan med något, men hur och med vad vet jag inte än. Pärmen är gjord av tillklippt kartong.
 
Första uppslaget.

Här är sidans alla tags. Även den stora. Alla sidorna innehåller en lite större. Sidorna är gjorda av vanliga C6-kuvert så de mäter ungefär 11x16 cm.

Andra uppslaget. Tagen bakom minikuvertet kan man ta ut.

Flipsida med plats för foto i normalstorlek.

 I minikuvertet finns en minibok med ett uppslag.
 
Tredje uppslaget.

Flertalet tags i olika storlekar.

Fjärde uppslaget.

Flipsida och en sida med en ficka.

Femte uppslaget.

På femte uppslaget finns en extra sida som är lite mindre (den randiga på bilden). Den innehåller en tag som tas ut upptill.

Uppslaget innehåller många tags. Dessa två är lite annorlunda, en är öppningsbar och den andra öppnas genom att man drar översta tagen åt sidan.

Bläddrar man den lite mindre extrasidan kommer man till denna sida. Här finns ett "flytande vattenfall" (floating waterfall), som denna typ av flipsida kallas i scrapkretsar.

Den mindre extrasidan ser likadan ut på båda sidor. Vattenfallet bläddras uppåt.

 Sista sidan.
 
Här finns ett egengjort kuvert och flera tags som hålls samman av ett gem. Kuvertet är tomt, där finns plats för gamla biljetter eller vad man nu kan tänkas vilja spara.

Ryggen och baksidan är bruna och framsidan svart. Som sagt, någon dekoration framtill vill jag ha, men jag har inte riktigt bestämt mig än.
 
 
Ni kanske undrar om det går att fylla ett sådant album med bilder när det är så mycket plats för mindre foton. Jag brukar ofta beställa olika storlekar när jag framkallar bilder. Här intill (under Places to visit) finns adressen till Fotoautomaten. Där kan man gratis göra om bilder till olika storlekar. Hur bra som helst, speciellt när man gillar att pyssla med sina bilder som jag gör. Man ska dessutom inte vara rädd för att klippa i sina bilder tycker jag :)

Just nu håller jag på med det som ska bli vårt bröllopsalbum.

Önskar alla en bra vecka!


måndag 9 september 2013

En ny vecka...

Måndag. Igen! Sitter och försöker planera hur jag ska minimera inköpet av kurslitteratur för terminen. Även om en del av böckerna är bra känns det alltid motigt att köpa dem, det är ju inte ofta man plockar fram en gammal kursbok med tanken "Den här ska jag läsa igen, kapitlet om vänstertunga meningar var ju så otroligt nervkittlande".
Terminen har börjat så det är massor att göra och maken jobbar för fullt.  I helgen gjorde vi faktiskt en liten road trip till Ullared. Det blev en hel del inköp, men det mesta bra grejer som träningskläder, schampo, tvättmedel och kattmat. Det blir dock alltid mer än man tänkt. Det var i alla fall en mysig dag. Vi är ju två latisar så det var kul att göra något annat än att sluka serier.

Min fina brudbukett som min syster (som råkar vara florist) gjorde.

Hade så gärna velat spara den, tyckte den var så fantastisk.

Nu ska jag vara lite ledig resten av dagen för i morgon ska jag påbörja kommande inlämningsuppgifter. Tycker om att ligga bra till tidsmässigt, gärna lite före, det motverkar stress.

Ha en fin vecka alla!

torsdag 5 september 2013

Ännu en bragbook

Har gjort ännu en bragbook (skrytbok). Den här fick lite större sidor och något större tags med rundade hörn. Man kan sätta in hela foton i klassisk storlek utan att behöva beskära dem om man inte vill.

Framsida. (Ärvda spetsar kan användas till det mesta.)

När man öppnar möts man av en massa färger.

Vänster sida öppnad utåt.

Höger sida öppnad utåt.

Höger sida öppnad inåt.

Vänster sida öppnad inåt.

Tagsen är såklart uttagbara så man kan byta plats på dem om man vill.

Även den här planerar jag att ge bort. Dessa böcker är ganska enkla att göra så jag funderar på om man inte ska ha några färdiga. Då kan man bara ta en och ge bort om man någon gång står utan present. Är inte mottagaren själv så mycket för sånt så finns ju möjligheten att ge den vidare. Alla har något brorsbarn, kusin eller annat som är liten och då behövs det alltid album. Mor- och farföräldrar älskar ju barnbarnsbilder.
**********************S Å L T********************** 
 

måndag 2 september 2013

Enkla ljuslyktor

Det börjar bli höst nu. Tycker det har doftat höst i flera veckor. Jag har ju varit lite ledig nu och när jag är ledig brukar det i regel inte vara så fint väder. Det gör inte så mycket. Jag har inget emot att det till exempel regnar, då kan man vara inne och lata sig med gott samvete.

Har gjort några lyktor av ett par glasburkar. Hade något tygliknande från Panduro som jag knöt om burkarna med vanligt brunt snöre. Dessa är gröna och tjänade som bordsdekorationer till vår vigsel. Nu står de på soffbordet och höjer mysfaktorn. 

Träden utanför har börjat bli gula. På bara en vecka har de gulnat rejält. Tidigt höst är mysigt tycker jag. Det kan vara ganska varmt på dagen, speciellt om solen är framme och sen på kvällen är det ultimat mysfaktor. Då menar jag mysa inomhus alltså, jag är mörkrädd utomhus.

Planen för dagen är att producera lite vegetariska biffar att ha i frysen. Har redan hunnit koka en påse kikärter som ska bli basingrediensen.

Önskar alla en trevlig start på veckan!