Pages

söndag 30 juni 2013

Vita lyktor

Har kikat runt lite och förfasats över hur dyra alla lyktor i storlek lite större är. Önskan var en lite större lykta att ha på balkongen när det blir färdigt där ute (vilket aldrig verkar inträffa). Det var då naturligtvis ett krav att det skulle vara täckta sidor på den eftersom ljusen inte ska blåsa ut i vinden samt för katternas säkerhet. Hittade dessa lyktor på Gekås, förpackade om tre till ett rimligt pris.

I den största kan man ju ställa in ett blockljus istället för att hänga in värmeljus i hållarna.

Var tvungen att testa hur det skulle se ut med ljus i dem. Extrem mysfaktor.

Det ekar lite tomt här. Har börjat sommarjobba och är så slut när jag kommer hem (kliver upp klockan fem) att jag praktiskt taget stupar. En klen student är man. Har suttit på kvällarna och papperspysslat med scrapbooking väldigt mycket den senaste tiden. Har snöat in totalt på minialbum. Går och lägger mig kl nio så det blir inga sena kvällar direkt.
Nu börjar det dra ihop sig lite för tårtbak. Jag och D gifter oss om en dryg månad och då ska vi såklart ha tårta. Ska börja göra bottnar och frysa in så det inte blir så stressigt sista veckan tänkte jag. Kanske rent av fyller dem innan de får hoppa in i frysen också. Ju mindre jobb framöver, desto bättre.

Önskar alla en trevlig söndag! (Hoppas ni har det lite soligare än här!)
 

lördag 22 juni 2013

Banankaka

Har bakat en sådan smaskig banan-, choklad- och nötring. Nötter är nyttigt och banan är nyttigt. Alltså måste den vara nästan nyttig...

Saftig och god med chokladbitar och nötter och diskret smak av banan.
 
 
Det blev inte så jättemycket midsommarfirande här. Jag har varit helt slut större delen av veckan efter att ha börjat jobba och således klivit upp alldeles för tidigt. Sambon har också haft otroligt mycket på jobbet det senaste så vi tog sovmorgon och på kvällen gick vi hundra meter till våra vänner som tillika är våra grannar. Det kändes lagom. Vi käkade tillsammans och socialiserade på en väldigt lagom ansträngande nivå. Vi kände inte för att krångla till det mer än nödvändigt.
 
Idag ska vi försöka röja upp lite i lägenheten. Det ser lite kaotiskt ut med massor av tvätt och grejer som ligger och dräller överallt. Jag hade glömt hur trött man blir av att jobba. Har ju varit heltidsstudent konstant i nästan två år. Så här i invänjningsfasen och första jobbveckan har jag stupat klockan halv nio varje kväll, då blir det inte mycket plocka hemma inte. Ska försöka komma ut och springa lite senare idag också, så man piggnar till.
 
Önskar alla en fortsatt trevlig midsommarhelg!!
 

söndag 16 juni 2013

Ny taklampa

Äntligen har jag hittat en fin lampa till vardagsrummet. Den är likadan som den i hallen men större. Det blev så himla fint och bara att vi fick plocka bort risbollen kändes som ett jättekliv i rätt riktning.

 
I övrigt står det lite still med inredningen just nu. Har inte riktigt haft något sug att fixa så mycket, trots alla roliga projekt som bara väntar. Nu har vi dock en anledning att fixa till lite så vi får lite mer ordning i och med förlovningen med tillhörande planer. Vi får se vad vi har lust, tid och ork med. Jag börjar sommarjobba imorgon. Känns lite pirrigt.
 
Önskar alla en härlig söndag!
 

onsdag 12 juni 2013

Mer burkar

Hade tänkt ha en slö sommarlovsvecka innan jag börjar jobba på måndag, men helt slö blev den inte. Har man inte att göra så skaffar man sig heter det ju så lustigt. Vad gör det när det är roliga saker man gör? Men mer om det en annan gång.

Det har dykt upp lite gamla burkar här. Det blir lätt så att man sparar en burk som sedan står tom och inte används, det försöker jag motverka i mesta möjliga mån.

Den här kakburken är kanske inte så gammal, men jag har haft den i två år. Tyvärr är det inga kakor i den. Den hade stått oanvänd länge tills jag såg att syster, som har en likadan, använde sin att ha torrfoder till hunden i. Brilliant tyckte jag, så nu är det katternas foderburk.

Den här gamla godingen har jag haft som snäckburk. Jag samlade på snäckor när jag var liten och hade en hel drös av dito. Den här burken var fylld till brädden. Och jag hade minsann inte bara en snäckburk...

Nu innehåller den en stor del av mina bakgrejer. Mestadels för dekoration av tårtor.
 
Den här gamla burken som jag visat tidigare funderade jag på om man kanske skulle ha servetter i och ställa på bordet. Men den kanske passar bättre till hösten med tanke på motivet.
 
 

tisdag 4 juni 2013

Brödburk

Jag älskar knäckebröd men förpackningarna brukar inte vara så roliga. Just därför kunde jag ju inte låta bli den här praktiska brödburken. Den glömmer man ju nästan framme med vilje.

 
 

 Gott surdegsknäcke och ett annat med linfrö. Sådant man kan sakna när man är utomlands (Italien bjöd mest på ljust bröd).
 
En skön kväll önskar jag er alla!
 
 

söndag 2 juni 2013

Finförvaring


Jag är galen i lådor med lock, typ skokartonger. Jag har gjort kollage på åtskilliga skokartonger genom åren. För en guldpeng köpte jag ett så fint presentpapper. Det bestämde jag skulle få bidra till en snygg förvaringsbox.
Sagt och gjort; Med ett hederligt limstift och en sax skapade jag vad jag själv anser se ut som en designad förvaringsbox från valfri inredningsbutik.
 
Just nu står den i nya bokhyllan i hallen och är allmänt tjusig.
(Den ännu inplastade skylten tänkte jag ställa i tallrikshyllan som förhoppningsvis kommer upp till helgen. Har äntligen hittat skruv till den som passar.)

Eftersom min sambo gillar grönt så intalar jag mig själv att jag låtit honom vara med och bestämma i inredningen.

Just nu är lådan tom, men den kommer nog snart fyllas med diverse smågrejer; Förvaring kan man aldrig få för mycket av.

Det finns fler skokartonger på lager som nog kommer få genomgå lite omstyling. Det är ju ett så roligt och enkelt projekt. Kanske får någon av de gamla kollagelådorna ett nytt utseende framöver.