Pages

fredag 22 februari 2013

Stolsöverdragen klara

Har gjort färdigt överdragen. De sista gick av bara farten. Min gamla syslöjdslärare hade nog pöst av stolthet om hon sett mig sicksacka alla delar så minutiöst som jag gjorde (tänkte att det var bäst att inte fuska där). Inte helt perfekta, men nästa gång det sys överdrag kommer de vara lite, lite bättre. Man kan ju inte vara expert på allt och övning ger som bekant färdighet.

Känner mig ganska nöjd ändå.
 
Trodde inte knytbanden skulle bli så långa, men det var smidigt.

Lite mjukare, mycket snyggare.
 
Fick allltid höra när jag var liten att jag var vass i baken så några längre stunder i knät blev det inte. Jag fattade det aldrig. Men det gör jag nu, för hu vilken träsmak man kan få ibland och då kan man ju tänka sig hur det känns att få den känslan "i knät".
Nu sitter man lite mjukare vid bordet. Sambon blev nervös över att råka spilla, men jag lugnade med att de går att tvätta i 60 grader utan problem.

Jag gjorde om det första överdraget. Det blev ju så genomskinligt så jag använde det som tygmall istället och grävde fram ett tjockare lakan. Japp, överdragen är sydda av gamla lakan (inga med spetsar dock) som var för smala för dubbelsängen.

Köksbordet som skymtar i bakgrunden är ett kommande projekt. Det har varit nära målarpenseln X antal gånger och nu har jag bestämt mig hur jag vill ha det.

En mysig fredag tillönskar jag er alla!
/Kräm

1 kommentar:

Vita Falkens Lantliv sa...

Dom blev ju skitsnygga!!! Du är duktig du:)

Kram Susanne