Pages

tisdag 26 februari 2013

Tisdagen den 26 februari 2013

Har haft det soligt och härligt idag men nu är det dimmigt helt plötsligt. Vågar inte hoppas på att våren är här ännu. Det ska väl först vara soliga dagar när det är varmt och så fort solen försvinner blir det iskallt. (Inte för att vara pessimist, men detta är Sverige och vi befinner oss på tämligen nordliga breddgrader.)

Tänkte visa den fina griffeltavlan som hänger ovanför första byrån när man kommer in i hallen. Min lilla mamma hade den ståendes men ingenstans att hänga den så jag fick ta den om jag ville. Det ville jag. Tyckte det kunde vara lite mysigt med den i hallen. Då kan man skriva viktiga meddelanden på den.

Söta griffeltavlan som hänger i hallen.

Hittade till min stora förtjusning griffel-kritor på Ikea i flera färger.

Jag var lite matlagningssugen idag så jag passade på att laga lite matlådsmat när andan ändå föll på. Det blev kålpudding av vitkålen jag köpte häromdagen. I höstas var vi i Sarajevo och innan varje måltid serverades en  salladstallrik med vitkål, tomat och gurka. Jag har längtat efter det men det var liksom inte lika gott, vet inte vad jag gjorde för fel. Allså fick det bli kålpudding istället. Till min stora förtret insåg jag att det inte fanns någon lingonsylt hemma(!). Få köpa hem det imorgon.

Kålpudding.

Jag och D inbillade oss själva att vi skulle bli vegetarianer efter nyår. Så blev det inte riktigt. Dock försöker vi börja äta mer  vegetariskt istället. Vi tänkte börja med att satsa på hälften av veckans måltider. Detta betyder naturligtvis en helt ny värld av recept. Alltså har jag idag gjort egna morotsbiffar som jag tänker frysa in.

Fösta hemmagjorda morotsbiffarna.

Nu ska jag hämta selen och ta med Snosan ut en stund. Hon var till veterinären igår för hon har varit lite röd i ögat (igen) så hon förtjänar lite extra skoj tycker jag.

4 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

Perfekt att ha matlådor klara!!

kram kram sane

Vita Falkens Lantliv sa...

Så skönt att göra mycket mat och spara. Det blir inte ofta gjort här, men gud så nöjd man är när man väl fått gjort det :)

Kram Susanne

Huset nummer tio sa...

Visst är det skönt att storlaga mat ibland, så smidigt när lunchlådorna redan är färdiga. Låter sunt att äta mer vegetariskt tycker jag, spar mycket på vår miljö;)

Önskar dig en härlig dag
Annie

Marianne sa...

Fint griffelhjärta!:)
Skönt att ha lite färdiglagat i frysen, skulle jag också behöva göra någon dag!
Såg att du är färdig med dina stolsdynor, dom blev kanonfina!:)
Ha en skön onsdagskväll!