Pages

söndag 17 mars 2013

Hemmafrusöndag

Igår höll jag till i köket större delen av dagen. Planen var att baka bröd. Det blev bara lite bröd; två limpor. Därtill blev det vegetariska biffar. I mängder. Häromdagen gjorde jag kikärtsbiffar. Har fått dille på kikärter och hade till och med drömt om kikärter; alltså var jag tvungen att tillaga det. Det blev många goda biffar att kasta in i frysen. 17 stycken närmare bestämt. Nu var det alltså dags igen.

Kryddade råglimpor.

Jag och D köpte färdiga, vegetariska biffar när det var extrapris för ett tag sedan. De var dock ganska dyra ändå och jag tänkte att sånt kan man ju göra själv. Ds favorit var À la Lindström med rödbetor. Jag har letat men inte hittat något recept. Jag klippte ut innehållsförteckningen till de vi köpt färdiga och köpte hem det som stod där. Sedan körde jag på en höft. Den första ingredienser är i regel den produkten innehåller mest av och så vidare. Det funkade fint. D har iallafall glatt käkat så någonstans måste det ha blivit rätt.

Jordnötsbiffar.
 
Med jämna mellanrum kom D in i köket och avverkade diskberget jag hela tiden byggde upp på nytt. Det underlättade ju en hel del kan jag meddela. (Vårt kök är ju inte så megastort.)

Vegetarisk á la Lindström.

Efteråt skulle massproduktionen frysas. Jordnötsbiffarna blev rejält många 28 (!) stycken medan á la Lindström "bara" resulterade i 14. Jag skämdes lite över mig själv när jag grävde i skåpet och insåg att det inte fanns nog många matlådor. Vi fick helt enkelt frysa i omgångar. Vilket lyxproblem!
 

5 kommentarer:

Anneli sa...

vad sägs om att komma hem till mig och fixa lite god mat och bröd?
Nä, jag skojar.............

Bra att massproducera när man har lust ( vilket man ju inte alltid har).

Ditt bröd ser supergott ut.

Ha en fin dag,
Anneli

Huset nummer tio sa...

Vilken härlig hemmafru söndag;) Visst är det skönt med sådana dagar. Härligt att ha en frys full;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Marianne sa...

Så mycket godsaker!
Fin din byrå blev, vad lite färg och pyssel kan göra!
Ha en fin dag!

House and Garden by Bia sa...

Oj så mycket gott...mums...nu blev jag hungrig (det är ju middagstid också;))Vet inte vad det blir för middag idag...men det ordnar sej;)
Kram bia

Husprojekt Drömhus / www.lantligahem.se sa...

Men så gott det låterm, hembakat bröd & vegetarsika biffar, mums!
Längesen jag bakade bröd, men nu blev jag sugen :)

ha en fortsatt härlig vecka,
Kram Tiina